2007-04-21

Introduktion

Hej!

Det här är första inlägget i den här bloggen som i fortsättningen är tänkt att handla om mitt och min, inom en snar framtid, blivande frus liv. Inte i första hand för att tala om för världen vad som händer i mitt liv för det är nog ganska ointressant för de som inte känner mig, (och känner du mig vill jag hellre att du ringer och pratar en stund ;) utan snarare för min egen skull.
Ja, det ska vara en elektronisk dagbok att skriva av sig i, reflektera över vad som händer för att i framtiden kunna gå tillbaka och se vad man gjort, tyckt och tänkt.
I den gångna veckan har jag fått ett nytt jobb. Fått och fått förresten, jag var på två intervjuer och gjorde ett praktiskt kunskapstest. Det skulle blivit en tredje intervju men min blivande chef ringde i går och sa att det inte behövs. Han tyckte sig kunna lita på rekryteringsproffset och chefen som intervjuat mig tidigare.
Vad kan jag lära mig av det som hänt de senaste tre veckorna?
  • Våga ta chansen
    Hade jag inte slängt iväg den där ansökan hade jag inte fått chansen. Det värsta som kunde hända var ju att de inte hört av sig alls.
  • Träna på löneförhandling
    Nu fick jag visserligen 5 000 mer i månaden men nu liksom senast lyckades jag inte påverka siffran en krona. Det var inte bristen på argument i alla fall. Jag undrar nu i efterhand om jag ens hade lyckats sänka lönen?!

Jag tror i alla fall att jag kommer stortrivas på min nya arbetsplats. Nackdelen är att jag kommer pendla 1,5 timme enkel resa. Men jag har valt att se det positivt, massor med tid över till att läsa böcker, lyssna på musik (mest U2 då) samt se på film, och serier. Jag har pendlat lika mycket tidigare så jag vet vad jag ger mig in på. Fast den gången var det med bil och det är värre i synnerhet under vintermånaderna.

Inga kommentarer: