2011-03-14

Mello-mys och antydan till vår


Helgen har varit skön med lagom mycket aktiviteter. I lördags bjöd vi min bror med familj på grekisk pytt och till efterrätt banana cream pie och så tittade vi såklart på Melodifestivalen. Ja, det vill säga att brorsan, svägerskan, deras tre barn och jag själv tittade, Daniel satt förstås och protestsurfade i sin fåtölj :).Det är inte så ofta som jag verkligen gillar något låt som är med i Melodifestivalen, men det är liksom bara så att Melodifestivalen tittar man på. Så är det bara. När jag var liten fanns det tre höjdpunkter på året: Julafton, min födelsedag och så - Melodifestivalen. Låter lite konstigt kanske, men för mig och min kusin var det faktiskt blodigt allvar och vi förberedde oss minutiöst inför schlagerfinalen. Det var strängt förbjudet att prata under låtarna, alla i familjen var tvungna att sätta egna poäng på bidragen så att vi kunde utse en egen vinnare och om det bidrag som jag och kusin C hejade på inte gick och vann, ja då fick vi ett "straff". Typ äta en matsked senap. Och som kvällens final så framförde jag och kusin vitamin en sång som vi skrivit själva, där alla låttitlar fanns med i texten.

Hur som helst. Våren är äntligen på väg efter den rekordlånga vintern. Jag känner det i hela kroppen. I dag var det alldeles ljumt i luften, härligt!


I söndags lagade vi lax med parmesan, färsk pasta och grönsaker. Mumma!

Inga kommentarer: