2012-02-14

<3 Kap Verde
Här kommer ett litet urval av bilder från vår härliga vecka på ön Sal i Kap Verde. Här bodde vi på det fina hotellet Riu Funana, där vi slappade vid poolen, glassade på stranden och njöt av levande musik på kvällarna, färgstarka shower och all mat och goda drinkar som ingick i priset.

Vi tog även en tur runt ön på jeep, där vi skumpade off-road i öknen, besökte fattiga byar och flöt som korkar i en salt sjö i en vulkankrater, där man utvinner salt.

Ett spännande resmål tyckte vi. Här finns inte mycket att göra, men å andra sidan är det inte alls exploaterat utan här ser man verkligen hur folk lever. Det är ett fattigt land. I byn Santa Maria till exempel kostar det cirka 3 000 kronor i månaden för en tvåa. Livsmedel är lika dyrt som i Sverige, men lönerna är väldigt låga. Det är förbjudet för kapverdianer att flytta från landet. Den som vill resa till ett annat land måste gå igenom dyr och omfattande pappersexercis.

Eftersom ön mestadels består av öknen är det inte mycket som växer här. Man lever på småskaligt och traditionellt fiske samt turism. Eftersom hamnarna är så små är det dyrt att importera varor, därav de höga priserna.

Människorna är vänliga och musiken är fantastisk, lyssna t ex på Cesaria Evora, Tcheka och Lura - finns på Spotify!

Nähä, nu blir det Alla hjärtans dag-mys med maken! Hoppas att ni haft en fin dag med mycket kärlek!Inga kommentarer: