2013-12-09

Fågelgodis

Familjen vi grillade hos i lördags hade ett träd precis utanför sonens fönster där de hängt ut mat till fåglarna. Där var det fullt med småfåglar hela tiden. Domherrar, talgoxar, blåmesar, bofinkar... Jag tänkte att det kunde vara roligt även för Frank att få se fåglar utanför sitt fönster. Så i går kväll gjorde vi fågelgodis och hängde ut i hans körsbärsträd. Än så länge har jag inte sett till några fåglar, men jag hoppas på att de kommer... Ett enkelt och bra pyssel var det i alla fall, säkert roligt att göra tillsammans med lite större barn.

Jag smälte kokosfett långsamt på spisen och rörde i blandade fågelfrön och nötter. När blandningen stelnat lite grand tryckte jag ut den i pepparkaksformar på bakplåtspapper och lät dem stelna i kylen. Sedan trädde jag igenom snören med hjälp av en nål för att få till hängen. Lätt som en plätt!


Inga kommentarer: