2011-04-10

Tjejhelg och silversmide


I fredags drog jag och fem härliga tjejer söderut för en tjejhelg i Båstad. Så roligt har jag inte haft på länge! Vi bodde i C:s fantastiska sommarhus, ett stort nyfunkis-hus med bastu, stor tempererad pool, kamin och säkert fem meters takhöjd. Där blev vi varmt välkomnade med champagne från Reims, jordgubbar, choklad och "rosa champagne-kakor". Vi lagade trerätters middag tillsammans och sedan satt vi och pratade och fnittrade tills långt in på småtimmarna. :)

På lördagsmorgonen tog vi en promenad i solen utmed havet bort till en silversmed, där vi bokat in oss för en kurs. Det kan rekommenderas! Alla fick göra varsitt smycke och de blev så fina och personliga! Själv gjorde jag en ganska bred, grovfilad ring med text. Jag valde ordet "Attraversiamo", som är italienskt och betyder ungefär "korsa" eller "ta sig över" -en idé jag hämtade från filmen "Eat, pray, love". Man fick viss respekt för priserna på handgjorda smycken, för vilken tid det tog! Vi fick såga, fila, fila lite till, löda, hamra och polera. Men otroligt kul var det, jag kan absolut tänka mig att göra om det.

2 kommentarer:

Tina sa...

Härliga Båstad, kan tänka mig att våren hade kommit längre där nere. Så roligt det verkar med silversmide :)

Charlotte sa...

Det var jättekul! Jag tror verkligen att du skulle gilla det, du som är så pysslig och kreativ! Kram