2014-10-20

Genvägar i vardagen

En bra mamma har skitiga fönster, dammråttor i hörnen och lyckliga barn, läste jag någonstans som nybliven mamma. Det försöker jag ta till mig. Jag är inte pedant, men jag tycker om att ha det rent och fint omkring mig. Och jag mår bra av lugna, vackra miljöer, ute som inne. Pysslar och piffar gärna lite sådär. Det där har fått stå tillbaka en del sedan Frank gjorde entré. Inte helt, absolut inte. Men tiden räcker inte alltid till. Och det är okej. Frank är liten nu och jag vill ägna mig åt honom så mycket jag kan. Men ibland kan det vara frustrerande att inte riktigt orka nå upp till sina egna krav. Så därför försöker vi så mycket vi kan hitta de där genvägarna i vardagen.

Vi har till exempel kommit överens om att testa det här med städhjälp. Egentligen har jag ingenting emot att städa, men det tar mycket tid från helgen. De där två ynka dagarna per vecka som vi har att ägna helt och hållet åt Frank. Att hitta på roliga saker och umgås med familj och vänner. Att städa tar inte en hel helg, verkligen inte, men det hänger över en lite som ett dåligt samvete. Tänk att få komma hem till ett nystädat hem en fredag - det längtar jag efter! Och att det då verkligen är rent, inte bara snabbstädat som det ofta blir numera. Vi kommer som sagt testa, sedan får vi se. Förmodligen kommer vi att köra varannan vecka, eller mer sällan. Så får vi "städledigt" vissa helger i alla fall.

En annan helt genialisk grej är ju det här med matkasse. Helt suveränt när man så gärna vill att Frank ska få i sig hälsosamma och varierade måltider, men det kan vara så svårt att hitta på. Vi har testat några stycken nu och varit mer eller mindre nöjda med alla, men den här veckan testar vi för första gången Family foods matkasse. Jag är helt såld! Trevliga och lättlagade recept med mycket grönsaker och ekologiska och närproducerade råvaror. Denna veckan fick vi till exempel rågbröd från PM Bröd & sovel, ekologiska ägg från gården där vi hämtade kassen och örtmarinerade Bjärekycklinginnerfilé. Den här kassen var lite dyrare - det var ju mycket ekologiska varor - men exempelvis Ica har en familjekasse som inte blir dyrare än när man handlar själv. Det ska bli spännande att testa veckans recept. Kanske delar jag med mig av ett eller två här på bloggen om de smakar bra!


(Usla bilder, jag vet. Fy för höstmörker!)

Inga kommentarer: