2014-12-21

Julstök

I dag vaknade vi till en klar och vacker dag, med sol och lite frost. Vi tog en promenad hela familjen ner till sjön, så Frank fick springa runt och leka lite. Efter det har vi varit flitiga. Julskinkan är griljerad och klar, köttbullarna fixade, två sorters julgodis har vi gjort och så har granen tagits in och klätts. Nu kan vi inte vara mer redo för julen tror jag!

Jag har inte känt alls samma hets inför julen som jag brukar. Vanligtvis vill jag baka både bröd och flera sorters kakor, göra säkert fyra-fem olika julgodis, göra egen korv, storstäda och pyssla massor. I år har jag tänkt att det viktigaste är att Frank känner att julen är fin. Och det tror jag inte han gör med en stressad mamma. Så jag har tänkt att jul blir det ändå. Vi gör det vi hinner med och det vi tycker är roligt. Och det har vi gjort! Julförberedelser är ju bland det roligaste som finns, men vi har ändå hunnit med det viktigaste, tycker jag. 


Frank gjorde stora ögon när han vaknade från sin middagslur
och upptäckte att vi fått en julgran!

Granen undersöks. Förra julen var Frank helt vild och drog och slet i allting,
så då blev det till min bedrövelse plastgran. Jag var lite osäker på hur det skulle gå i år,
men det har gått toppenbra hittills! Han tittar ganska försiktigt, och drar lite i kulorna,
men jag har bara hängt plastkulor i Frank-höjd så det gör ingenting :)

Den här ljusstaken fyndade jag för 25 kronor på Erikshjälpen i lördags. 

Hemma hos mamma och pappa hittade jag det här söta änglaspelet,
som jag lånade med hem. Frank gillar det!

Frank hjälpte till att klä granen. Riktigt duktig var han!
Det blev många kulor på "hans" gren :)

Färdigpyntad och fin!

Inga kommentarer: