2015-06-22

Glasögon

I dag har vi varit och valt glasögon, både vanliga och solglasögon, till Frank. Det visade sig efter en kontroll hos ögonläkaren att han behöver ha glasögon från och med nu.

Hur det ska gå att få vårt lilla yrväder att ha glasögon på sig får vi se, det blir nog en utmaning med tanke på att vi haft väldigt svårt att ens kunna prova ut bågar åt honom! Men nu hittade vi ett par enkla och fina som vi hoppas att han ska trivas med. Vi valde några som ska sitta bra och inte är för tunga, så att han förhoppningsvis inte ska störas så mycket av dem.

Vi förbereder honom så gott vi kan. Vi pratar om vilka som har glasögon, pratar mycket om att han snart ska få egna och läser böcker för honom om barn som får glasögon. Jag, som vanligtvis använder glasögon bara ibland, har börjat använda dem dagligen. Det känns tungt att han ska påtvingas detta när han är så liten och inte ska behöva tänka på något eller ta ansvar för något, utan bara få leka och vara barn. Men vi försöker få honom att känna att det är något speciellt att han ska få egna, fina glasögon.

Vi hoppas att han ska upptäcka att han ser bättre med dem och att han snabbt ska vänja sig och inte behöva tänka så mycket på det.


Inga kommentarer: