2015-07-22

Semester del 1: Mölle

Vi är inne på vår tredje semestervecka nu, och har haft underbara dagar så här långt. Vädret har inte riktigt varit med oss, men helt ärligt har vi knappt tänkt på det - vi har gjort det mest av dagarna och faktiskt haft lite flyt - de dagar vi haft saker planerade som kräver fint väder så har det varit helt okej.

Första semesterveckan firade vi vår åttonde bröllopsdag och spontanbokade ett hotell i Mölle kvällen innan. Vi hamnade i Mölle mest av en slump för ett par år sedan och blev helt förälskade i stället. Den lilla byn känns lite overklig och magisk sådär, som om tiden stått still. Och så är det helt fantastiskt vackert, med klipporna som stupar brant ner mot havet och de charmiga husen och trädgårdarna. Det finns också ett väldigt mysigt ställe, Mölle krukmakeri & café, som säljer vacker keramik och gott fika. Fint och lite galet. Älskar det!

Vi bodde på trevliga Hotell Kullaberg, i ett mysigt rum med balkong och havsutsikt. Vi tog långa promenader, plockade stenar på stranden och åkte runt lite planlöst på Bjärehalvön. Det blev stopp i bland annat Torekov och Båstad och en snabbvisit hos vänner med sommarstuga i trakten. Och så upptäckte vi att Frank gillar marinerade musslor(!) Han är för rolig, han är otroligt kräsen och äter mest pommes och korv eller pizza, men han gillar saker som oliver, gruyere, brie och svarta bönor.

Mölle by the sea. 
Vi firar vår åttonde bröllopsdag!
Hotellrummet.

Vår utsikt från hotellrummets balkong.

Fika på Mölle krumakeri & café.

En vit keramikskål fick följa med hem.


Strandfynd.

I väntan på middagen på Hotell Kullaberg.

Kvällspromenad. Lite dimmigt och det hade nyss duggat, men väldigt ljum och skön luft.

Flickorna Lundgren.
Inga kommentarer: