2007-10-10

Finalize the mini-DVD in Canon dc21

Okej, jag kom att tänka på en enormt frustrerande situation jag hamnade inför i helgen. Jag och min kompis Tony hade filmat hans bil och skulle lägga in filmen på datorn. En skitsakt trodde jag, bara att kopiera in filmen på datorn ju. Nope. Filmen lagras som en dvd-film, på en dvd-skiva. Det är alltså inte .mpg-filer utan .vob-filer. De är dessutom inte läsbara i datorn innan man stängt skivan för ytterliga skrivning i kameran.
Jaha, tänkte jag och navigerade fram mig fram i menyn till jag fann alternativet "finalize". Det gick inte att välja "finalize"... Vi fösökte i en timme med olika möjliga alternativ att hamna i menyn och olika knappkombinationer men det gick bara inte. Vi sökte på google, i forum och canons' hemsida men hittade ingen hjälp. Det visade sig senare efter en glimt i manualen att man var tvungen att ha strömsladden ansluten för att alternativet skulle vara valbart.

So to all you people out there that understand english and are in the need for information on how to finalize the dvd in your canon dvd-cam: search no more! Just plug in the power cord and try again. Yes, it's that simple.

Inga kommentarer: