2013-11-28

Första pepparkaksbaket!

I dag har Frank fått baka pepparkakor för första gången! I pyttigt litet förkläde, med små, små formar och en liten kavel fick han bekanta sig med denna tradition. Det vill säga att han slängde kaveln i golvet, tuggade på formarna och tryckte in pepparkaksdeg i sin lilla mun så fort han fick chansen! Vi gjorde bara en plåt och den brände jag tyvärr :( Men det blir fler tillfällen framöver.Pepparkaksdeg var mums!

Vi har även hunnit med ett besök på en förskola i området. Förskolan delux kan man säga, nybyggd med helt galen inredning. En dröm för ett litet barn! Ljusslingor precis överallt, dämpad belysning, draperier, bollhav, naturmaterial inomhus, ljusbord, you name it... Inga färdiga leksaker någonstans, bara saker som ska uppmuntra till nyfikenhet och kreativitet. Spännande! Vi får se var han hamnar till slut. Det blir nog bra hur det än blir.

Och så har vi varit och köpt Lillens allra första skor, ett par mjuka, varma och vattentäta vinterkängor. Samt en babypulka. Den ska han få i julklapp är tanken, men skulle det falla snö innan dess kan vi nog inte hålla oss utan då åker den fram... Så nu är Frank fullt utrustad inför vintern!

Franks första pulka och första skorna! Pulkan var rolig även inomhus, tyckte han.


Inga kommentarer: