2014-02-04

En enklare vardag

Vi testar det här med matkasse den här veckan. Mitt intresse för matlagning går lite upp och ner och just för tillfället har jag så svårt att hitta på vad vi ska äta till middag. Och så gäller det att ha saker hemma och så ska det helst gå fort så Frank inte hinner bli för trött... Så att slippa hitta på maträtter och åka och småhandla kändes som en smart grej. Vi kör på Citygross matkasse den här veckan. Goda recept, mycket grönsaker, bra variation och riktigt fina råvaror. Dessutom blir det stora portioner, så det blir många matlådor i frysen - perfekt! Det enda vi tyckte var negativt var att recepten kan kännas lite väl avancerade för att vara vardagsrätter. Allt görs från grunden - vilket såklart är bra - men det kan kännas lite övermäktigt att stå och koka egen tomatsås en tisdagskväll med en gnällig bebis och en växande tvätthög. Men i stort är vi jättenöjda och kan tänka oss att fortsätta beställa matkassar lite då och då.

Veckan har börjat väldigt bra! Jag inledde veckan med att gå på massage och få en välbehövlig ryggknådning, underbart! I dag Frank och Daniel varit på sång och jag har varit på en dag om kyrkan på Facebook på jobbet som var otroligt givande och inspirerande. Och så har Frank varit på ett helt strålande humör! Han äter bättre, sover bättre och är gladare nu efter en tuff period och det är en sådan skillnad! Allt känns lite lättare och hela familjen mår mycket bättre.

Frank gör också många framsteg, han närmast springer runt numera och han pratar lite mer. Han sjunger med i Trollmors vaggvisa (o-aj-aj-aj-aj-buff), han vet att hönan säger "pa-pa-pa-pa" och när vi leker "Akta dig så inte mamma/pappa tappar dig!) så säger han "tappa" väldigt förtjust precis innan vi "tappar" honom. Och så har han börjat rita - ja, inte med penna - men på iPaden. I dag mejlade han en fin teckning till mamma på jobbet som fick hedersplatsen vid mammas skrivbord :)

Konstverk signerat Frank!

Go och glad kille!

Kylen, frysen, diskmaskinen och de "förbjudna" kökslådorna
tröttnar han aldrig på...

Inga kommentarer: