2009-10-19

Första felet?

Vi har valt att lägga huset ett par meter närmre tomtgränsen mot vägen för att på så sätt skapa lite mer "privat" utrymme på baksidan. I och med detta så kände vi att den uteplats som enligt standard är planerat till framsidan skulle bli outnyttjad. Inte så trevligt att sitta där när folk går förbi. Vi valde i stället att göra uteplatsen på baksidan större. Eftersom vi nu inte skulle ha någon uteplats på framsidan tyckte vi det var onödigt att ha en ytterligare en dörr där utöver huvudingången.

Nu var jag ute vid tomten idag för att ta en bild på plattan innan dom ska resa huset imorgon. När jag var på väg att gå fick jag dock se något som ser ut att vara en förberedelse för en dörr där ändå (strax under bilen i bilden nedan). Jag ringde genast projektledaren, som inte kunde svara på rak arm eftersom han lämnat jobbet för dagen (strax efter 18). Han lovade dock att om det var ett fel skulle det åtgärdas. Det går alltid att bygga igen menade han och det får vi hoppas, för det är sannerligen inte gott om väggytor!

4 kommentarer:

Olle sa...

Hej Daniel,
Jag önskar dig lycka till med huset men undrar varför gbj är osäkra på hur man ska göra? Du skriver ”Det går alltid att bygga igen menade han”??? Vad är det för jävla företag som ger konstiga svar? Det avslöjas opålitlighet och osäkerhet genom projektledarens svar. Ett nytt hus kostar några miljoner och man ska vara seriös.

Daniel sa...

Hej Olle,

tack för att du skriver ditt namn.

Jag håller absolut med dig om att det inte känns 100% seriöst. Det är uppenbarligen något i deras interna processer som brustit. Jag kommer naturligtvis kräva en orsaksanalys av detta.

Om det nu är så som det ser ut vill säga. Jag förstår ju även att man vill tona ner problemet, och nu är det ju faktiskt så att just detta inte är ett jätteproblem i sig. Men det talar för att fler misstag också kan smyga sig igenom.

Om man ska lyfta det till en generell nivå så är jag mycket förvånad över byggbranschen generellt. Jag vet egentligen inte någon som byggt ett hus utan att det varit problem. Hur detta kan pågå på 2000-talet är för mig en gåta. Man har trots allt byggt bostäder i några tusen år. Borde ha förfinats till perfektion vid det här laget.

En klen tröst förvisso, men jag tror inte det gått bättre med något annat företag.

christer sa...

till anonym som skrev den 19 oktober 2009 22:49

tror inte att det är snickarnas fel. problemet brukar alltid ligga hos de högsta - cheferna.

Daniel sa...

Jag håller med dig Christer. De anställda jag träffat på GBJ har varit ytterst professionella och alltid mycket trevliga och tillmötesgående. Just det här "felet" berodde ju på att man har flera ritningar beroende på vilket moment/del av huset man jobbar med. Just här hade processen brustit och man hade väl inte den senaste revisionen av den här ritningen. Inte så allvarligt och absolut inte snickarnas fel.