2009-10-25

Tillval på onsdag

På onsdag ska vi skriva på alla tillval för huset. Man funderar ju onekligen på om man gjort rätt prioriteringar. Vi har i alla fall genomgående haft tanken att hålla igen på sådant som slits ut och ändå måste bytas om några år, som tex vitvaror. Vi har även tänkt att det är bra att lägga lite extra på det som är dyrare att köpa till i efterhand, som tex kamin. Jag tror att det är så man måste tänka om man har en begränsad budget, hade man haft oändligt med pengar... ja, då hade man kanske inte byggt i Växjö till att börja med. Men för oss vanliga dödliga är det en bra tumregel.
Ett avsteg från det där med vitvarorna är induktionshällen. Den kostar knappt 5000 extra. Är det värt det? Någon som har några åsikter om induktionshällar innan det är för sent för oss att ändra sig? :)

2 kommentarer:

Daniel sa...

Standard är en keramisk häll. Skillnaden är väl att induktionshällar inte blir varma utan använder elektromagnetisk induktion. För skillnaden kan man läsa snabbt här http://sv.wikipedia.org/wiki/Induktionsh%C3%A4ll och jämföra med http://sv.wikipedia.org/wiki/Keramikh%C3%A4ll Alltså estetiskt är det ingen skillnad. Båda ser likadana ut.

SLB sa...

Tycker ni ska ta keramik... billigare, mindre krångligt för man kan använda de kastruller man har, verkar även vara bättre för miljön...
Fråga Nena, de har en induktion...

Kram