2010-07-20

Stora sylt- och saftdagen


I går åkte jag med S-L & M till Älmhult och gick på Ikea och hälsade på föräldrarna. Jag kom hem med lite småsaker, bland annat till uteplatsen - en kruka till vårt nya olivträd, fyra marinblåa plädar och en zinklykta mm.

I dag var det soligt igen och jag tog en sen och lång frukost på trädäcket med en bok och njöt av ha semester. Sedan har jag svettats i köket hela dagen samtidigt som jag lyssnat på P1:s Sommarpratare. Jag har kokat både svartvinbärssaft och frisk lemonad och gjort Pink grape ice cream, samt satt en surdeg. Jag tänkte göra jordgubbssylt också, men det får vänta tills i morgon. När Daniel kom hem hade jag intorkad vinbärssörja i både ansikte, på armarna och i urringningen :) Men mums vad gott det blev! Inget slår hemgjord saft - och så besvärligt är det ju faktiskt inte.

Daniel tog över i köket och stekte pannkakor som vi tog med oss till det där naturreservatet jag berättade om. Vi hittade en perfekt picknickplats nere vid sjön, där vi var satt helt ensamma och tittade på solnedgången.

1 kommentar:

Tina sa...

Låter som perfekt avslutning på dagen. härligt med solnedgången också....