2013-09-21

Happy birthday to me!

I går inträffade det, the big 30! Lite svårt har jag att ta in det, men vaddå - ålder är ju bara en siffra! Födelsedagen var fantastisk och fruktansvärd.

Den började bra, efter en dimmig morgon tittade solen fram och Frank och jag tog en lång promenad. Eftersom det ju faktiskt var min födelsedag stannade vi till vid konditoriet här i "byn" och tog en fika i solen.

Det var nästan sommarvärme och vi lekte en stund på gräsmattan nere vid sjön nedanför konditoriets uteservering. Jag tog några bilder och Frank kröp runt i gräset och lekte med gula små höstlöv. Han stoppade något i munnen, jag trodde det var ett löv men när jag tittade närmare såg jag att det var en svamp. Han hade flera små bitar i munnen som jag pillade ut. Efter en snabb googling tyckte jag mig se likheter med en "lömsk flugsvamp" och blev såklart totalt livrädd. Det blev många telefonsamtal till 1177, Giftinformationscentralen, Daniel och mamma, och efter en snabb promenad hem mejlade jag in en bild på svampbitarna till svampexperter på Giftinformationscentralen. Efter de längsta 20 minuterna i mitt liv fick vi beskedet - det var en ofarlig kremla! Vilken lättnad! Fast helt slappnade jag inte av förrän efter ett dygn (lömsk flugsvamp ger symptom efter 8-24 timmar).

 Resten av födelsedagen var toppen! Vi gick ut och åt på fantastiska Izakaya Moshi, en nyöppnad japansk restaurang i stan. Sedan tog vi en promenad utmed Växjösjön, åkte hem och hällde ut oss i soffan innan vi somnade gott och fick sova ovanligt bra!

Inga kommentarer: