2013-09-01

Älmhultsbesök och turbo-helg

På Lönngården, hemma hos Mormor och Morfar.

Frank leker med samma leksaker som jag en gång lekt med, hemma hos Farmor.
Så här kan det se ut efter att man ätit köttbullar!
 
Alltså, kan någon förklara för mig vart den här helgen tog vägen? Svisch bara, så tog den slut. Fast vi inte planerat något, utan bara skulle vara hemma och ta det lugnt. Saker och ting har i och för sig en förmåga att ta väldigt lång tid nu för tiden. Som att äta till exempel. Först ska vi laga en rätt till oss och en till Frank (Franks ska vara osaltad, med extra fett och får inte stekas). Sedan ska vi försöka få i honom maten, vilket brukar gå sådär och ta väldigt lång tid. I dag till exempel, gav vi honom en tredjedels köttbulle, en tredjedels potatis, några små morotsbitar och några majskorn. Det mesta hamnade på golvet, i barnstolen eller på Frank. (Framför allt på Frank. I ansiktet, håret, på armarna, tröjan och över hela byxorna). Sedan röjde vi upp efter det. Jag klädde av Frank medan Daniel tappade upp badet. I väntan på det hann Frank kissa tre gånger och bajsa en gång på golvet. Ja, sånt tar ju en stund. Till exempel.

Lugnt och skönt har vi i alla fall haft det, det har varit riktigt innemys-väder. Så vi åkte och köpte en tv. Vi har pratat om det ett tag, att ha en extra-tv inne i vårt sovrum så att vi kan se på två olika program om Frank till exempel vill se på barnprogram framöver när vi vill se något annat. Riktigt bra blev det i alla fall! Skönt att kunna vakna till nyhetsmorgon.

Före helgen åkte Frank och jag några dagar till mina föräldrar i Älmhult och hälsade på Farmor och Franks syssling och gick på Älmhultsdagarna, eller "Familjefestivalen" som det heter numera. Riktigt mysigt var det, med barntivoli och närproducerade matvaror på torget. 

Nu tar vi kväll och ska inviga tv:n. Ha en skön söndagskväll!Inga kommentarer: