2013-10-24

Sova gott

Ljusslingan, som äntligen hängdes upp i kväll,
var lite för spännande... Frank ville mycket hellre
undersöka den än att sova!

Nya godnattsagan, "Ingrid vill sova", en sååå fin bok!

En av alla fina illustrationer i boken.

Här försöker vi styra upp Franks nattningsrutiner, för det har varit lite si och så med det. Den senaste tiden har nattningarna dragit ut väl länge på tiden så nu ska vi försöka att göra någorlunda likadant varje kväll. Kvällsmat, pyjamas, tandborstning, godnattsaga och så en sång. Vi satte upp en mysig ljusslinga över Franks säng och köpte en fin bok som vi läste i kväll. Det gick... sådär. Ljusslingan var alldeles för intressant för att han skulle vilja ligga ner i sängen och det slutade som vanligt med att han somnade vid bröstet till slut. Men det var ju bara första försöket! Skam den som ger sig.

Jag kommer också (förhoppningsvis!) sova gott i natt. Vi fick nämligen lugnande besked på BVC i dag. Det var första vägningen på två månader, sedan vi fick besked om att Franks kurva rasat och att han behövde få i sig mer mat. Han hade gått upp fint, 8,8 kilo bebis har vi nu. Visserligen var han inte uppe på samma nivå som han varit tidigare, men han har hittat en ny kurva och sköterskan var nöjd. Jag kände mig så glad och lättad efter det besöket!

Pssst... Frank och kompisen Vidar busade rejält när vi var på shoppingcentrat i dag... först jagade de varandra och Frank gömde sig, alldeles uppspelt, bakom Vidars mammas ben. Sedan satte sig Vidar i handfatet när jag bytte blöja på Frank. Och satte på kranen på full effekt! Som tur var hade han ett ombyte med sig :)

Inga kommentarer: